Längst bak i min läslista #13-14

Fortfarande skriver jag om alla de böcker som jag la in från min lista i anteckningsboken den 24 augusti 2019. Näst i tur är:

Kruso av Luts Seiler. Den handlar om Edgar, en litteraturstudent i DDR som tar jobb på ön Hiddensee där han har varit som barn. Hiddensee är nu en plats där dissidenter har tillfälliga jobb på hotellen eller som badvakter. Där träffar Edgar Kruso. Jag länkar till förlaget.

Lutz Seiler är en tysk författare. Han har skrivit dikter, essäer och noveller. Kruso är hans första roman. Han har skrivit en andra, Stern 111, men den är inte översatt till svenska.

Och sedan kommer:

Allt går sönder (Thing fall apart 1958) av Chinua Achebe. Tiden ska vara 1800-tal och den ska handla om familjerelationer och kolonialism. Ingen afrikansk roman har sålt i så stora upplagor, läser jag hos Världslitteratur. Allt går sönder är första delen av en tetralogi. De andra delarna är: Guds pil (Arrow of God), Inte hemma här (No longer at ease) och En folkets man (A man of the people). Alla delarna är översatta till svenska enligt Libris-katalogen och Wikipedia.

Chinua Achebe (1930-2013) var en nigeriansk författare och räknas som en av de stora från Afrika. Jag länkar till Wikipedia.

Vilken spännande läslista jag har! Båda romanerna som jag tar upp idag verkar mycket intressanta.

4 kommentarer på “Längst bak i min läslista #13-14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s