Är det för mycket sommar?

För att läsa Paul Celan, alltså. Naturligtvis kan det inte vara för mycket sommar. Men poesiläsningen här hemma hos mig är alltså pausad. Underligt, kan man tycka. Är inte sommaren en utmärkt tid för poesi? Varför inte läsa en annan poet? Det finns så många dikter som passar på sommaren och det finns så mycket som är mer lättsamt än Paul Celan.

Men jag har inte lust! Så är det bara. Och vad gör det egentligen? Poesiböckerna springer inte bort, men sommaren är kort, som Thomas Ledin sjunger. Den har inte regnat bort, tvärtom. Solen strålar, svalorna flyger och man kan gå ut utan ytterkläder. Det är bara att njuta så mycket man bara orkar. Nu kommer ett omslag, och regnet behövs. Jag tror att jag kommer att njuta av det också.

2 kommentarer på “Är det för mycket sommar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s