Tisdagstrion – Konst och fotografi

När vi nu har fått temat konst och fotografi av Ugglan & Boken då passar det utmärkt att läsa Camera av Eva-Marie Liffner. Hon är ju en av de författare som jag vill läsa mer av. Camera är hennes debutroman och jag har läst den nu men jag har inte hunnit få ut ett inlägg här på bloggen. Det kommer på fredag. Camera handlar om en kvinna som är fotograf. Hon har ärvt en lägehnet och fotografier och dagbok av sin gamla farbror. Han levde i London som ung och när hon går igenom fotona och försöker tyda dagboken förstår hon att han har kommit i kontakt med något otrevligt och kanske brottsligt i London så hon reser dit för att undersöka saken närmare.

Jenny av Sigrid Undset läste jag för ganska länge sedan. Den handlar om en ung borgerlig kvinna som inte vill leva enligt borgerskapets normer utan hon vill utbilda sig till bildkonstnär och hitta kärleken på sitt eget vis. En tragisk historia och en bra roman. Jag har bara hittat den som audiobok men den kan naturligtvis lånas på bibliotek. Det gjorde jag när jag läste den.

Dubbelporträtt av Agneta Pleijel läste jag förra året. Den bygger på verkliga händelser. Målaren Oscar Kokoschka målar ett porträtt av den berömda Agatha Christie. Det har alltså hänt, men ingen kan veta vad som sades och tänktes under sittningarna så författaren har fabulerat omkring detta och skapat en roman. Jag länkar till mitt inlägg om boken.

Om du vill ha fler tips på böcker inom dagens tema kan du gå till Ugglan & Boken.

22 kommentarer på “Tisdagstrion – Konst och fotografi

  1. Jag är nog egentligen inte speciellt intresserad av konst, i alla fall inte tillräckligt för att läsa om den. Även om jag faktiskt känner igen dina titlar så har jag inte läst någon av dem.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s