Hett i hyllan #129 – Mitt lif och lefverne

Mitt Lif och lefverne av Albert Engström publicerades 1907. Han hade redan skrivit en hel rad böcker så detta är ingalunda hans första. Så vitt jag kan se innehåller boken olika historier från olika delar av landet och utlandet med titlar såsom Lofoten, Hos lappar, En julafton i Uppsala och Fruntimmer, med mera.

De små berättelserna verkar vara ganska krångliga att läsa. Så här börjar till exempel Odensholm:

Så länge jag lefver, skall jag minnas en liten hafsvik med solbelyst sandstrand, där små ilskna vågor krossas till skum bland lösryckt tång och glattslipade kalkstenar. Utanför en rad klippor och grund, där hvita bränningar dåna, rullar Finska viken mörkblå med fräsande toppar. Det blåser storm, men luften är ljum och på stranden, där hafsvinden brett ut enbuskarne som gröna mattstumpar, springa tre män omkring som vilda och glada barn, Zorn och Gallén och jag.

Här tycker jag att det flyter förbi ganska enkelt ändå men det verkar finnas krångligare historier. Vill jag läsa den här boken? Jag vet inte faktiskt. Just nu känns det inte särskilt angeläget.

Mitt lif och lefverne Av Albert Engström, aktiebolaget ljus 1907.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #129 – Mitt lif och lefverne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s