Tistdagstrion – Böcker av författare från mina hemtrakter

Ja, nu ska sanningen fram. Har jag läst något av författare från Linköping där jag bor sedan 1975? Ja, det har jag, men det är lite magert när det gäller de tre författarna som jag har valt att ta med här. Två av dem skriver barn- och ungdomsböcker så där tycker jag att jag är lite ursäktad att jag inte har läst dessa två böcker. Jag brukar ju inte läsa barnböcker med undantag av någon enstaka gammal klassiker. Men både Ingelin Angerborn och Ewa Christina Johansson har en stor produktion, och deras böcker läses och älskas av många barn.

Ingelin Angerborn bor i Linköping. En av hennes senaste böcker är Hjärta av mörker, en spännande bok för 9-12 år. Ingelin Angerborn skriver också för yngre barn.

Ewa Christina Johansson har bott i Linköping men bor nu i Motala som inte ligger så långt härifrån. Hon har skrivit många spännande och mystiska barnböcker, en del av dem förlagda till historisk tid, och hon har också skrivit en hel del lättläst. Boken som har kommit i år heter Ska vi leka? och är också tänkt för 9-12 år.

Maria Fagerberg bor i Linköping och hon skriver för vuxna. Hennes debut, Svart dam, har jag läst, men inte Lingonstigen 114. Den stoppar jag in i läslistan nu. Lingonstigen 114 kom 2009 och handlar om en familj där tonårsdottern drar sig undan och mår dåligt.

Det var tre författare från min hemtrakt. Om du går till Ugglan & Boken får du tips på författare från många olika delar av Sverige.

38 kommentarer på “Tistdagstrion – Böcker av författare från mina hemtrakter

  1. Känner inte till nån av dem – och har därför heller inte läst nåt av dem. Är det litteratur för yngre förklarar det saken.
    Hälsn. Toffeltanten 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s