Längst bak i min läslista #17-18

Nu är det hög tid att ta en titt längst bak i läslistan igen. Anledningen till att det har gått så lång tid sedan sist är att jag inte har läst Jacobs stege av Lyudmila Ulitskaya som är nummer 16. Och varför har jag inte gjort det? Jag skyller på Ulysses som jag håller på med att läsa. Inga fler tegelstenar förrän den är slutläst! Så därför hoppar jag tills vidare över alla alltför omfångsrika böcker i läslistan och går nu vidare till nummer 17.

Då har jag kommit till Pärlan som sprängde sitt skal av Nadia Hashimi. Hon är en amerikansk författare med afghanska föräldrar som kom till USA på 1970-talet. Boken ska handla om två kvinnor i Afghanistan. Flickan Rahima måste klä sig som pojke för att kunna hjälpa till att försörja familjen och eskortera sina systrar till skolan.

Som nummer 18 har vi Vedersakarens död av Hans Keilson (1909-2011). Han var en tysk-nederländsk författare av judisk familj och hans föräldrar deporterades till Auschwitz och mördades där. Själv flydde han till Nederländerna och gömde sig där. Först mot slutet av sitt liv blev han en känd författare.

Ja, det är mycket böcker hit och dit och det har kommit ut en del intressanta titlar den här hösten. Och så är det ju hyllvärmarprojektet som ska avslutas och de där böckerna som står och väntar så länge på bokvagnen. Men nog ska jag kunna klämma de här två innan året är slut?

6 kommentarer på “Längst bak i min läslista #17-18

    1. Jag tycker helt enkelt om att ställa mig utmaningar som till exempel att läsa tolv hyllvärmare i år – och slutföra dem. Men det händer ju saker på vägen också och ibland får man tänka om lite och då prioriterar jag ner läsningen av böckerna längst bak i min läslista lite. Hyllvärmarprojektet vill jag absolut avsluta. Öh, med undantag av Ulysses. Det hinner jag nog inte.
      Det ska bli spännande att läsa Nadia Hashimis bok.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s