Tisdagstrion – Överst i min läshög/läslista

Tisdagstrion är här igen, och idag är temat vilka böcker vi vill läsa härnäst. Här har ni mina, tre böcker som är högt prioriterade för läsning hos mig. Varför då? kan man kanske undra.

Jo, Americanah av Chimanmanda Ngozi Adichie finns längst bak i min läslista.
Men stopp nu! Var det inte överst i läslistan som var temat? Jodå, men jag kör ett projekt där jag betar av de böcker som har funnits längst tid i min läslista på Goodreads och där finns Americanah, så på så sätt är den egentligen överst i listan, fast den inte är det. Orsaken är naturligtvis också att jag räknar med att det är en bra bok.

Modersmjölken av Nora Ikstena har stått länge och väntat på min bokvagn så det är hög tid att även den blir läst. Nora Ikstena är en lettisk författare som har skrivit många romaner och novellsamlingar, essäer och biografier. Jag har aldrig läst någon bok av en lettisk författare, så bara det vore skäl nog, men den här boken ska vara mycket bra också, så nu i början av 2022 ska den äntligen bli läst.

Shirley av Charlotte Brontë köpte jag på bokrean förra året och jag vill gärna läsa den innan nästa rea kommer. Jag tycker om att läsa klassiker och jag har läst andra böcker av Charlotte Brontë som har givit mig mycket. Shirley sägs vara Charlotte Brontës mest feministiska roman och handligen är förlagd till norra England under den tidiga industrialismen.

Så ser det alltså ut hos mig. Det är två ganska omfångsrika böcker i den här trion så antagligen kommer jag att sticka emellan med någon tunnare bok för att det inte ska bli alltför mastigt, men jag ser verkligen fram emot att läsa dessa tre. Om du klickar in dig hos Ugglan & Boken kan du få veta vilka böcker andra bokbloggare vill läsa härnäst.

34 kommentarer på “Tisdagstrion – Överst i min läshög/läslista

 1. Jag har ännu inte läst något av Chimanmanda Ngozi Adichie, men jag har hennes En halv gul sol i hyllan. Där har den visst stått länge, ser jag…

  Gilla

  1. Det kommer nya spännande och man upptäcker gamla. Hela tiden böcker, böcker. Jag kommer aldrig att kunna korta min läslista såvida jag inte kastar ut en massa böcker därifrån. Den växer hela tiden.

   Gilla

 2. Din läshög hade lika gärna kunnat vara min egen.

  Jag har redan läst Americanah, men ska läsa om den. Underbar berättelse som engagerade mig länge efter att jag läst den. Jag har läst författarens andra böcker efter det – och wow! Hon är en av mina stora förebilder. Om du inte har läst En halv gul sol kan jag å det varmaste rekommendera den, ytterligare en storslagen berättelse.

  Både Modersmjölken och Shirley har jag sparat för framtida läsning.

  Gillad av 1 person

 3. Modersmjölken var bra. Americanah har jag haft på läslistan i en halv evighet – som du, uppenbarligen. Jag tycker ju att hon är fantastisk, Adichie, så det vore väl fasiken om jag inte ska komma till skott. Shirley har jag antagligen sett någon gång, men inte läst. Än.

  Gillad av 1 person

 4. Spännande! Har inte läst nån av böckerna. Jag skulle ha svårt att säga vilka tre böcker som ligger överst i min löshög – det beror på humöret och vad jag är sugen på att läsa när en bok tar slut. Eller om jag har recensionsexemplar – dessa går alltid före ren ”nöjesläsning”.

  Gilla

  1. Ja, recensionsex borde gå före. Fast jag brukar nästan aldrig recensera. Men ibland trillar reserverade böcker in och de måste gå före. Sedan kan det ju visa sig, precis som jag skrev, att eftersom åtminstone två av mina tre böcker är omfångsrika så kan det hända att jag känner att jag vill sticka emellan en och annan tunn bok. Nej, så rigid är jag inte att jag inte kan rucka lite på ordningen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s