Tistdagstrion – A, B, C, i boktitel eller författarnamn

Till denna trio kunde vi alltså välja boktitel eller författarnamn och jag valde författare som ni kan se.

Brick Lane av Monica Ali läste jag under mitt första bloggår, 2018. Den handlar om Nanzeen från Bangladesh som blir bortgift med en betydligt äldre man som också är från Bangladesh, men som bor i London. En bra bok om en kvinnas frigörelse. Länken går till mitt inlägg om boken.

Mandarinerna av Simone de Beauvoir läste jag långt innan jag började blogga. Den handlar om vänsterintellektuella i Paris och startar 1944 efter att Paris har blivit befriat från nazisternas ockupation. Den handlar om kärlek och politik och konflikt mellan en tonåring och hennes föräldrar. Idag ses den som en nyckelroman. Jag länkar till förlaget.

De åtta bergen av Paolo Cognetti är en berättelse om en pojke och hans förhållande till sina föräldrar, hans uppväxt till ung man och om den ensliga bergsbyn Grana där han tillbringar somrarna med sin mamma och pappa. Det är mycket natur i den här boken, det är bergsbestigning och väderskiftningar och där finns också det gamla sättet att leva i bergstrakterna som är på väg att försvinna. Titeln är en länk till mitt inlägg.

Om du klickar in dig till Ugglan & Boken kan du få fler boktips.

36 kommentarer på “Tistdagstrion – A, B, C, i boktitel eller författarnamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s