Ganska många böcker …

fick jag på födelsedagen och det var helt enligt önskan. Jag har läst dem för länge sedan och kom plötsligt på att jag ville ha dem. Förhoppningsvis leder det till att jag läser dem igen. Presenten bör också medföra att vi skaffar oss fler bokhyllor för som det är nu får de faktiskt inte plats.

På spaning efter den tid som flytt av Marcel Proust kom i översättning av Gunnel Wallquist mellan 1964 och 1982. Det måste ha varit på 1980-talet jag läste dem. Den här blå utgåvan kom 2021 och förlaget är Bonniers. Det är samma översättning vilket inte är så konstigt. Den fick mycket bra kritik när böckerna kom och det måste ha varit ett gigantiskt arbete att översätta alla dessa knappt 4 000 sidor text.

Det här är böcker som kräver eftertänksam läsning och som känns bra att ha istället för att låna dem..

8 kommentarer på “Ganska många böcker …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s