Ville ha den

Ja, det är bara så. Fast jag inte har läst biografin över Elin Wägner ännu som står och väntar på bokvagnen kände jag mig manad att köpa biografin över Maja Ekelöf. Hon var en betydande gestalt i min ungdom, en vänstermänniska som vi beundrade. Bara det att hon var städerska var stort. De flesta av oss i vänstern var inte arbetare men en hel del blev det under några år av politiska skäl. Visst läste jag hennes bok Rapport från en skurhink och jag tyckte att den var bra.

En stark människa måste hon ha varit och biografin tar så vitt jag förstår upp realiteterna som inte var riktigt samma som i min ganska blåögda uppfattning på den tiden. Länk till förlaget här.

5 kommentarer på “Ville ha den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s