Tisdagstrion – Å, Ä och Ö

Temat för dagen är Å, Ä och Ö och minst en av bokstäverna ska förekomma i bokens titel. Vad har då jag gjort? Jo jag har valt två böcker som jag har läst och en från min läslista.

Å – En lång vinter av Colm Tóibin. Den blev jag intresserad av därför att jag såg tips på den i andra bokbloggar. Som vanligt har jag svårt att minnas vilka bloggar, men tack i alla fall, ni som har skrivit om den. En lång vinter är en kortroman som utspelas i en spansk bergsby och den ska vara Colm Tóibins starkaste berättelse enligt förlaget. Och nu har jag läst den fast det är sommar.

Ä – Sorgen bär fjäderdräkt av Max Porter. Det är samma här. Jag har sett den på bloggar, bland annat hos Hannele. Den handlar om en far och två söner som sörjer modern som har gått bort. En dag ringer det på dörren och där står den fjäderklädda sorgen i form av en kråka. Eftersom den här boken har så mycket som tre ä:n i titeln vill jag ha den i dagens trio. Dessutom ska den vara bra och jag hoppas att jag läser den innan sommaren tar slut. Länk till förlaget. Länk till Hanneles blogg.

Ö – Mamma är bara lite trött av Sara Beischer. Den fanns längst bak i min läslista och eftersom jag betar av en del böcker bakifrån lånade jag den på biblioteket. Den handlar om den fyrtioåriga Minna som anstränger sig för att hinna med allt och lyckas som mor, kvinna och i arbetslivet och som drabbas av utmattningssyndrom. Länk till förlaget.

Både En lång vinter och Mamma är bara lite trött har jag alltså läst men jag har inte hunnit få ut inlägg om dem här på bloggen ännu. De kommer så småningom.

Temat kommer som vanligt från Ugglan & Boken och där kan du också hitta fler lästips.

26 kommentarer på “Tisdagstrion – Å, Ä och Ö

 1. Det var ju ganska otippat att vi skulle ha samma bok idag, men Mamma är bara lite trött är verkligen läsvärd. Särskilt om man drabbats av utmattningssyndrom.

  Gilla

 2. Näääeee, inte läst nån av dina tre. Jag kanske skulle ha valt… Blickfångarna av Mons Kallentoft, Falska vänner av Jane Harper och Inferno i snö av Marie Bengts om jag hade skrivit om böcker med å, ä och ö. 😛

  Gilla

 3. Tóibins bok är jättebra. känner till Beischers bok men har inte läst den. Porters bok står i hyllan men jag har inte haft lust att läsa den av någon anledning. jag tror att det är barnen och deras sorg jag inte står ut med

  Gilla

  1. Ja, Toibins bok är en stark berättelse. Jag förstår att du har tvekat inför Sorgen bär fjäderdräkt. En del böcker måste vänta till rätt tillfälle. Eller ska inte läsas alls.

   Gilla

  1. Överdriven vill jag inte säga, men jag saknade djup. Det blev lite för mycket figurer. Men den behandlar ju ett viktigt ämne och är mycket rappt och effektivt skriven.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s