Läsprojekt 2023

Det här ser lite magert ut kanske. Ska hon bara läsa två böcker som projekt i år? kan man undra. Nej så är det inte, men det var de här två böckerna som jag hade till hands för att illustrera läsprojekten och de hör bara till ett av dem, nämligen

Omläsning. Natt klockan tolv på dagen av Arthur Koestler har jag länge velat läsa om och för att äntligen komma igång med På spaning efter den tid som flytt av Marcel Proust måste jag tydligen ta med den första delen i ett projekt. Och det blir ju omläsning eftersom jag har läst hela sviten tidigare, fast länge sedan.

Läs färdigt trilogin/kvartetten/sviten. Det projektet får fortsätta även i år. Ambitionsnivån är inte så hög, men några böcker ska det bli.

Längst bak i min läslista kommer tillbaka i år. Jag vet inte varför men det känns så tillfredsställande att läsa böcker bakifrån i min läslista. Det ser jag fram emot att göra igen när jag nu äntligen har läst Ett litet liv av Hanya Yanagihara, en bra men mycket omfångsrik bok, som satt där som en propp längst bak.

Hyllvärmare 2023 skrev jag om förra måndagen.

Sedan har jag ett löpande projekt att läsa mer av Jamaica Kincaid och Thomas Bernhard och det fortsätter jag lite långsamt med.

Det här är mer än nog med läsprojekt för i år så KAOS-utmaningen deltar jag inte i. Men den finns även i år. Tant Augustas tekopp har hand om den och jag länkar dit ifall du är intresserad av att vara med.

4 kommentarer på “Läsprojekt 2023

  1. Jag önskar all lycka med läsningen. Att läsa om böcker är vanskligt tycker jag, särskilt om det var mycket längesen jag läste dem. Poeter är det lite annorlunda med. Där kan man lätt plocka ut pärlorna igen och läsa lite här och där och upptäcka, få i sig ngt nytt.
    Just nu läser jag Linn Ullmanns Flicka 1983. Lättläst men den har flera lager som man kanske kan missa. Det blev bokklubbens val den här gången. Jag har inte läst LU tidigare. Ha det bra!
    Agneta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s