Hett i hyllan #74 – Get Carter

Här har vi då en brittisk gangsterthriller med Michael Cane på framsidan. Det beror på att historien är filmatiserad och filmen hade titeln Get Carter som boken också fick efter det, eftersom filmen blev en succé. Filmen kom 1971 och boken 1970 men först hette den Jack’s Return Home men fick alltså sedan samma titel som den populära filmen.

Get Carter blev Ted Lewis genombrott. Han levde mellan 1940 och 1982 och förutom att skriva kriminalromaner arbetade han som animatör inom film och tv och skrev också manus för televisionen. Get Carter blev början för ”the noir school of British crime writing” enligt Wikipedia.

Get Carter är filmatiserad ytterligare två gånger, med titeln Hit Man 1972 och återigen med titeln Get Carter 2000 med Sylvester Stallone i huvudrollen.

Från bokens baksida: Doncaster, and Jack Carter is home for a funeral – his brother Frank’s. Frank’s car was found att the bottom of a cliff, with Frank inside. He was not only dead drunk but dead as well. What could have made sensible Frank down a bottle of whisky and get behind the wheel? For Jack, his death doesn’t add up. So he decides to talk to a few people, do some sniffing around.

Kommer jag att läsa den här boken? Troligast inte. Den ska vara en ganska bra historia i sin genre säger min man, men det finns ju så många böcker.

Get Carter av Ted Lewis, Allison & Busby 2013.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

8 kommentarer på “Hett i hyllan #74 – Get Carter

  1. Boken kände jag inte till, dock var jag ganska säker på att jag hade sett filmen, men jag verkar ha fel. Åtminstone känner jag igen titeln, fast som film då 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s