Halvårsrapport för mina läsprojekt

Projektet Längst bak i min bokhylla har fungerat bra. Jag har kortat av läslistan med tolv böcker bakifrån och fått spännande och intressant läsning av tolv författare från åtta länder. Särskilt vill jag nämna Vegetarianen av Han Kang, Den skeva platsen av Caterina Pascual Söderbaum, Den tid då ljuset avtar av Eugen Ruge och The Magic Toyshop av Angela Carter. Jag fortsätter till årsskiftet så får vi se hur många böcker det blir allt som allt. Fast listan har inte blivit kortare förstås. Den har vuxit på andra hållet.

Hyllvärmare 2021 går också bra. Jag har läst sex av de tolv böckerna och tar snart sats och ger mig på Ulysses. Det ska bli spännande.

Augustprisprojektet startade jag också i vintras. Jag ville läsa de åtta vinnare av det skönlitterära Augustpriset som jag inte hade läst. Nu har jag bara en bok kvar att läsa, Synden av Björn Ranelid. Det här projektet är jag också nöjd med så jag ska naturligtvis läsa också den sista av de åtta böckerna. Jag har den på långlån från biblioteket så den står redan på bokvagnen.

Och sist vill jag nämna mitt läsprojekt Anne Swärd som jag startade i somras och som jag har avslutat.

Efter att ha bloggat ett par år har jag kommit fram till att läsprojekt passar mig. Så det är bara att fortsätta.

2 kommentarer på “Halvårsrapport för mina läsprojekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s