Tisdagstrion – Sport och friluftsliv

Som vanligt håller jag mig till skönlitteraturen och här är mina tre böcker:

Tennisspelarna av Lars Gustafsson. Den har jag inte läst men jag har den i min läslista och orsaken till det är att jag läste Skuggan av Marit Furn för en tid sedan. Där berättar hon att hon har fått huvudpersonens omöjliga namn Pietziewzskoczsky just från Lars Gustafssons Tennisspelarna. Hur mycket Gustafssons bok handlar om tennis vet jag inte. Det är en kort roman på endast 96 sidor och den ska vara en satirisk berättelse om förhållandet mellan Europa och USA. Tennisspelarna kom första gången ut 1977 men finns i en nyare utgåva från Modernista som kom 2013.

De åtta bergen av Paolo Cognetti. Där finns mycket friluftsliv eftersom huvudpersonens far älskar att vandra i bergen och bestiga toppar. Den boken har jag läst och skrivit om så titeln är en länk.

Ingen konst av Péter Esterházy läste jag förra året i projektet Månadens språk. Där förekommer en hel del fotboll. Också här är titeln en länk till min text om boken.

Om du vill ha fler tips på böcker om och med sport och friluftsliv kan du gå till Ugglan & Boken.

20 kommentarer på “Tisdagstrion – Sport och friluftsliv

    1. I min ungdom läste jag Yllet och Herr Gustafsson själv. Jag tyckte nog inte de var svåra då. Har läst ett par till och de sa mig inte lika mycket. Det ska i alla fall bli intressant att läsa tennisspelarna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s