Köper jag något på bokrean i år?

Våra bokhyllor börjar bli fulla och bokrean drar inte som tidigare, men en bok har jag köpt, Den besvärliga Elin Wägner, en biografi av Ulrika Knutsson. Den tycks ha fått bra kritik och Elin Wägner är en intressant person och författare som jag gärna vill veta mer om. Kanske kommer läsningen av biografin att leda till att jag läser mer av Elin Wägner? Hittills har jag läst Pennskaftet och Nortullsligan. Det finns en bok som jag redan har tänkt på och det är Natten till söndag som handlar om tiden alldeles före beslutet i riksdagen om kvinnors rösträtt. Den passar så utmärkt in i Kaos-utmaningen också. (Veckodag i titeln) Den tänker jag låna på biblioteket.

Men en biografi som Den besvärliga Elin Wägner känns bra att ha här hemma.

6 kommentarer på “Köper jag något på bokrean i år?

  1. Den här köpte även jag. Jag känner/kände Ulrika Knutson lite privat och vi sågs då och då i olika sammanhang under min första tid här i Uppsala. Dessutom bodde vi grannar i många år – vilket jag även gjorde med Stina Wollters mamma. Jisses, vilken ”jag mötte Lassie” det blev.

    Hoppas vi gillar boken om Elin W! 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s