Författare protesterar mot Rysslands anfallskrig i Ukraina

En lång rad författare, skribenter och konstnärer har skrivit till PEN International och protesterat mot kriget i Ukraina. Bland dem finns bland annat Margaret Attwood, Orhan Pamuk och Salman Rushdie. Länk till PEN International här.

Sveriges författarförbund har också lagt upp en protest på sin hemsida. Länk till Författarförbundet här.

2 kommentarer på “Författare protesterar mot Rysslands anfallskrig i Ukraina

  1. ja, Ukraina ber om hjälp med att komma i kontakt med svenska organisationer som kan bistå kulturarbetare – poeter, journalister, författare, konstnärer – på flykt från landet. Författarförbundet vill samordna våra gemensamma resurser för att hjälpa till i detta akuta läge. De kommer att göra denna insats i nära samarbete med flertalet andra organisationer. Svetlana Aleksijevitj bodde i Göteborg tack vare PENs hjälp

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s