2022 års läsprojekt

Året närmar sig sitt slut och det är dags att summera läsprojekten som startades i januari. Jag har haft fyra projekt i år, Hyllvärmare 2022, Kaosutmaningen 2022, Läs färdigt trilogin/kvartetten/sviten och Omläsning. Hyllvärmarprojektet kommer i ett inlägg nästa måndag så här tar jag upp de tre andra.

Kaosutmaningen 2022. Det var roligt att delta i den. Vissa punkter kunde jag pricka in av bara farten eftersom jag läser ganska brett. Jag har prickat in 38 av 40 möjliga och det är jag nöjd med. De två som återstår är att läsa en fantasybok och att lyssna på en radioroman eller novell. Kanske blir det 39 inprickade punkter eftersom jag kanhända lyssnar på en radionovell, men fantasyboken finns det nog inte tid för. Jag har så många reservationer som trillar in just nu.

Läs färdigt trilogin/kvartetten/sviten. Niklas Rådströms barndomstrilogi, Tove Folkessons Ölandstrilogi och Ali Smiths årtidskvartett är de jag har läst färdigt. Jag har börjat med den femte och sista boken om Tom Ripley, Ripley under Water, av Patricia Highsmith, och den blir nog också utläst innan året är slut.

Niklas Rådströms barndomstrilogi består av Månen vet inte, Medan tiden tänker på annat och Spårvagn på Vintergatan.

Tove Folkessons Ölandstrilogi består av Kalmars jägarinnor, Sund och Ölandssången.

Ali Smiths årstidskvartett består av Höst, Vinter, Vår och Sommar.

Omläsning. Där hade jag satt ett högst överkomligt mål. Jag skulle läsa om Snöns rike av Yasunari Kawabata och Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf och det har jag gjort.

Ja, det var de tre projekten. Det blir läsprojekt även nästa år, men det ska jag berätta om efter nyår.

2 kommentarer på “2022 års läsprojekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s