Tisdagstrion – Bokomslag med ansikten

Temat bokomslag med ansikten är inte svårt. Det finns så många. Antagligen beror det på att ansikten lockar till köp och till läsning. Ansikten är ju det första av det vi ser som vi riktigt intresserar oss för som spädbarn. Här har jag valt tre böcker som jag har läst och skrivit om under min bloggtid.

Kvicksand av Anne Swärd har jag nyligen läst. En bra roman om en nära framtid i Köpenhamn där några människor försöker överleva i en svår värld. Om trasiga familjeförhållanden och kärlek.

Skönhetens linje av Alan Hollinghurst handlar om en kille som är gay och som är inneboende hos en överklassfamilj i London. Den rekommenderas.

Människornas jord är första delen i Burukvartetten av Pramoedya Ananta Toer. Romanen innehåller en stark kärlekshistoria i det tidiga 1900-talets koloniala Indonesien.

Alla mer eller minde lätta ämnen till Tisdagstrion får vi från Ugglan & Boken. Titta in där så får du fler boktips.

24 kommentarer på “Tisdagstrion – Bokomslag med ansikten

  1. Omslag med ansikten är inte jättevanliga i mina hyllor, så jag hade lite problem med det här temat. Dina trio är okänd för mig, men jag känner i alla fall igen namnet Anne Swärd 🙂

    Gilla

  2. Jag har också en Anne Swärd. Trodde att du skulle ha samma eftersom jag vet att du läst en del av henne det senaste. Människornas jord är fantastisk. Jag måste ta itu med del 3. Den tredje får jag kolla upp.

    Gilla

  3. har läst annat av Anne Swärd med ett ansikte på, nämligen Vera. Skönhetens linje är så bra. Människornas jord har jag tänkt läsa så länge och nu har jag köpt den i pocket

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s