Tisdagstrion – Halloween

Det är halloweentider nu och vad ska man då ha i en tisdagstrio? Skräck kanske, men jag brukar inte läsa skräck. Spökhistorier passar bra förstås. De här böckerna har jag nog tjatat om förut, men man tager vad man haver som man har läst och uppskattat. Alla titlarna är länkar till mina inlägg om böckerna.

The Haunting of Hill House av Shirley Jackson. Det är en psykologisk thriller med övernaturligheter.

När skruven dras åt av Henry James. Också här spelar psykologin stor roll. En stor osäkerhet finns i berättelsen.

Och Berättat om natten av Niklas Rådström, en novellsamling med spökhistorier.

Om du nu vill ha flera tips på halloweenläsning kan du går till Ugglan & Boken. Där hittar du nog såväl skräck som fler spöken och annat som också kan passa.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Halloween

  1. De två första har jag läst och gillat, men den sista tror jag inte att jag har läst. Däremot är jag säker på att jag haft den i min bokhylla (eller kanske fortfarande har)… Kanske skulle läsa den!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s