Tisdagstrion – Tunna böcker

Tunna böcker kan kännas mycket bra att läsa. De är lätta att ta med sig om man vill läsa pappersböcker, vilket jag vill. Det är tämligen lätt att komma ihåg vad man läste i början av berättelsen och man går inte vilse bland alla personerna eftersom det inte får plats ett gigantiskt persongalleri i en tunn bok. Det finns naturligtvis en massa bra böcker, tjocka som tunna och vad man vill läsa för stunden varierar efter humör, ork och andra omständigheter. Men om man vill läsa en tunn bok kan man gärna leta hos de franska författarna. Jag har två här, och en svensk.

Att använda Goodreads har sina fördelar. Där finns min lista över böcker som jag har läst från och med augusti 2019 eftersom det var då jag skaffade Goodreadsappen. Den listan kan sorteras på olika sätt, bland annat efter böckernas sidantal, så jag kollade där och valde de här tre böckerna.

Helioskatastrofen av Linda Boström Knausgård (99 sidor) läste jag i år. En bra och lite omskakande bok om en flicka som blir placerad i familjehem.

En man som sover av Georges Perec (95 sidor) läste jag förra året. En av de tunna franska böckerna. Den handlar om en student som isolerar sig från vänner och familj.

Min mormor från Armenien av Anny Romand (119 sidor) läste jag också förra året. Även den är en fransk bok men den handlar om författarens armeniska rötter, om folkmord och om att vara flykting.

Det här temat, liksom alla de andra spännande temana för Tisdagstrion, har vi fått från Ugglan & Boken. Om du klickar in dig där får du fler tips på spännande och intressanta tunna böcker.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Tunna böcker

  1. Helioskatastrofen har jag tänkt att läsa, och de andra två var helt nya boktips för mig. Jag gillar tunna böcker – det är en konst att inte ha med allt det där överflödiga som vissa tjockare böcker kan ha.

    Gilla

  2. Kan tänka mig att Helioskatastrofen spelar i samma liga som Boström Knausgårds övriga texter. Vill läsa den! Perec och Romand är nya namn för mig och de verkar intressanta. Vill läsa dem också

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s