Längst bak i min läslista #21-22

Det här projektet fortsätter åtminstone tills jag har läst alla böckerna som jag la in den 24 augusti 1919. (!) Jag bör komma så långt innan året är slut. Hoppas jag. Men det är ett givande projekt som ger mycket spännande och intressant läsning så det ska nog gå fast jag också har andra projekt. Vi får se. Det beror på hur många nya böcker som kommer som jag vill läsa så snart som möjligt. Jag har redan sett en del sådant.

Men nu ska det handla om de två nästa böckerna i listan. (Och det här är bortsett från de två tegelstenarna Jacobs stege och Ett litet liv som egentligen ligger längst bak nu men som jag inte ger mig på förrän jag har avslutat läsningen av Ulysses.) Då hittar vi där Whashington Square av Henry James (1843-1916). Washington Square kom 1880 och det är en kort roman på ca 70 sidor. Den ska handla om en konflikt mellan en dotter och hennes far. Washington Square är filmatiserad ett flertal gånger.

Under min bloggtid har jag hittills läst en bok av Henry James, När skruven dras åt som är en psykologisk spökhistoria. Jag har också läst Colm Tóibíns roman om Henry James, Mästaren.

Nästa bok är Gruppen av Mary McCarty (1912-1989). Den handlar om åtta väninnor som examineras från college år 1933 och möter ett hårt liv i New York efter det. Boken kom 1963 och blev en storsäljare. Den var ganska kontroversiell på sin tid och handlade om hur de unga kvinnorna tampades med sex, karriär och relationer. Den ska bli spännande att läsa.

Ja båda böckerna ser jag fram emot att ta mig an förstås.

2 kommentarer på “Längst bak i min läslista #21-22

  1. visst är det kul att variera sin läsning, jag planerar inte så mycket, kanske lite i huvudet… Whashington Square av Henry James finns i bokhyllan, har läst annat. Mary McCartys bok har jag också, inte läst Colm Tóibíns bok, men klart har jag honom i bokhyllan, läst annat först… allt kommer före hela tiden 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s