Hett i hyllan #145 – Där vi en gång gått

Där vi en gång gått är en roman om Helsingfors och människorna som bor där under 1900-talets första hälft. Det är en stad i oro, och med ständig växtvärk. Gaslyktan blir elljus, jazzen stiger iland från Amerika och den nya tidens fotografier bjuder på oväntade avklädda sensationer. Vi får möta en grupp människor, de flesta från den finlandssvenska medelklassen, men några med enklare bakgrund och andra bra mycket rikare.

Det är naturligtvis inte så här lugnt hela tiden i romanen. Finland har ju en historia med flera krig så jag kan tänka mig att berättelsen är både stämningsfull och dramatisk. Vi har fått den här boken av en god vän, men varken jag eller min man har läst den. Att jag inte har läst den borde jag göra något åt. Jag har läst två böcker tidigare av Westö, så vitt jag minns, och den läsningen är jag nöjd med.

Där vi en gång gått av Kjell Westö, Bonnier pocket 2015. Romanen kom ursprungligen ut 2006.

Sedan jag började blogga har jag läst en bok av Kjell Westö och det är Den svavelgula himlen.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

10 kommentarer på “Hett i hyllan #145 – Där vi en gång gått

  1. Kjell Westö har jag inte läst något av, men jag är väldigt nyfiken på hans böcker. Jag har till och med köpt en och det råkar vara Den svavelgula himlen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s